Anneks Konstruktion

Her beskriver vi nemt og effektivt Hvordan vi bygger vores Annekser op trin for trin.
En gennemsigtig guide til hvordan du får en bedre forståelse af processerne, læs mere.

15 m2

20 m2

35 m2

Kontakt

1. FUNDAMENT / BUND TIL ANNEKS

Punktfundament:

Punktfundament, også kendt som pæle- eller stolpefundamenter, er ideelt for lettere konstruktioner som små Annekser. De kan bestå af beton, stål, eller træ, der placeres i jorden til frostfri dybde og typisk støbes med beton. Sammen med skruefundament er denne type en af de mest brugte fundamenttyper til annekser og andre småbygninger. Vi benytter punktfundement til langt de fleste af vores Annekser.

Rendefundament:

Et rendefundament er ofte anvendt i konstruktioner, der kræver solid støtte under vægge. Denne fundamentstype udføres ved at grave en rende til frostfri dybde og fylde renden med beton og armeringsjern, bredden og dybden af renden tilpasses bygningens størrelse og vægt samt jordbundsforhold, for at sikre en jævn lastfordeling og stabilitet.

Efterfølgende placeres der blokke i vater typisk 2 – 3 rækker for at opnå et pænt resultat men også for at få plas til isolering og anden materiale der skal benyttes til den indvendige konstruktion. 

Skruefundament:

Et skruefundament, også kendt som et skruepælefundament, er en innovativ og miljøvenlig type fundament, der har vundet popularitet i byggebranchen, især for konstruktioner som annekser, terrasser, lette bygninger og midlertidige strukturer. Dette fundamentssystem består af store metalpæle, der har en eller flere skruelignende spiraler (blades) på deres nederste del. Disse pæle skrues direkte ned i jorden med specialudstyr, hvilket helt fjerne behovet for omfattende gravearbejde og betonstøbning. Vi benytter ofte skruefundament til vores Annekser.

2. Opbygning af et solidt dæk

En stabil bund er vigtig

Opbyg en stabil bund, det er vigtigt. Stabiliteten er vigtig fordi at det er bunden der bærer hele huset. Som standard i vores hytter og Annekser bruger vi konstruktionstræ 45 x 195 mm som rem rundt i en firkant der har den størrelse som det ønskede Anneks skal være. Ønsker du f.eks et anneks på 3,5 x 5 m er dette ydermålet på din firkanten bundrem minus beklædningen og en afstandsliste på 25 mm. Fra den ene rem til den modsatte rem skal du have strøer som skal bære dine gulvplader, hvis du monterer dine strøer med en afstand på cc ( center til center eller kant til kant ) 600 mm ( 60 cm ) passer det med bredten på det isoleringsmateriale der skal imellem og det vil gøre isoleringen nemmere og hurtigere.

Gulvstrøer

Under strøerne og remmen monteres et trygimprægneret forskallingsbrædt som skal holde på isolering, det enten skrues eller skudes fast, imellem strørerne er det nu muligt at ilægge en plade som også skal fungere som vindspærre og måske også skadedyrsbeskyttelse. Det kan være en cementplade. træspånd, eternitplade eller en masonitplade etc. kært barn mange navne.

Isolering af gulvet

Isolering skal imellem strøerne og ligge af på pladen som er monteret på forskallingsbrædderne. Isolering skal skæres pænt til og ikke presset for hård men der må heller ikke være luft imellem isoleriongsstykkerne.

Skal der bruges dampspærre i et Anneks

Vi monterer Dampspærre i de fleste af vores Annekser, den skal monteres oven på strøerne, den clipses fast og tapes i samlingerne. Det er vigtigt at dampspæren monteres pænt og glat uden folder eller huller.

Hvilken type gulv

Gulvplader, krydsfiner, gulvspånd eller gulvbrædder monteres til slut oven på dampspæren og enten skrues eller skydes fast til strøerne, her er det vigtigt at følge producentens læggevejledning, så du ikke får valgt et for tyndt produkt der ikke kan bære ordentligt eller at det valgte produkt begynder at knirke. Lim altid samlinger og sikre dig at der ikke er kommet noget isolering i klemme under pladerne.

3. Ydervægge, indervægge og tag konstruktion

4. Isolering og dampspærre

5. Indvendig og udvendig beklædning

6. Rumindeling, køkken, bad og værelser etc.

7. Tag – konstruktion og belægning

8. Døre og vinduer

9. Terrasse og overdækning etc.

10. Levering og tilslutning